Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

23 Jun 2009

Home » » السلام عليكم ورحمة الله

السلام عليكم ورحمة الله











sorry bangat!! memang sangat bz kat sini..chewah..yela tu.




alhamdulillah..Ahad lepas baru sahaja tamat program GPDP (Global Player Development Program ) Menatang pe ntah..tak tau la..Bermula petang Sabtu and tamat petang Ahad.Program ni lebih kurang cam kursus gak.. die membantu dalam percent pemarkahan paper FIM.de 3 kali program.tapi pattern lain2 la..kang boring lak.kalo attandance cantek,leh dapat 20% da..cam koko lak ek..huhu.




tapi best la..Balance la antara talk session ngan group dinamic..ana adalah antara ahli group 3..fuh,memang sangat best..dapat group yang sporting.Antaranye classmate ana gak, Amira..Pastu kene lak ngan fasilitator yang best ((kak anisa)). thanks bebanyak kak nisa..melayan otak kami yang ntah pape ni..




rasenye ni lah group yang paling best yang penah ana join..bukan ape,buat pertama kali dapat group yang semua leh bagi komitmen.




Time sesi debat,dalam group kami dibahagikan beberapa team lagi.ana dalam team dua. kami dapat tajuk peguam. Waduh,masing-masing buntu.menantikan ideaku yang berterbangan tapi tak mahu keluar nih.Tibe-tibe sorang membe ni tanya something.Hah,ana pun cakap la 'boleh..die.........'.Hah,takleh benti lak..terus keluar..Pastu,time nk bentangkan pasal pe occupation kitorg ni lagi bagus, si Hafiz suh kak anisa pas group lain..Bukan ape..point kitorang tu tak tau nak hurai camne.Sebab bagi kami doktor,guru,polis..Sume penting.Pastu,pas2 sampai sume group da bercakap.Kitorang ajukan satu soalan.Fuh,timbul terus perbalahan antara guru dan doktor.Dan disampuk oleh polis.huhu..Sape puncanya?? kami ke? tak pasti.yang penting masing2 nk menangla tu.Team peguam ni senyap je.tak nak masuk campur.kami masih lagi berbincang.Then,Amira pun suh Hafiz wat peta minda kat whiteboard.Masing-masing terdiam sekejap.pastu, kami suh depa sambung balik depa punya debat. Depa sambung balik..huhu.




Lama-lama senyap.Hafiz pun memulakan hujahnye. 'Aku tak kata korang punya ni tak bagus.Bagus.Semua bagus.Semua penting.Doktor takde takleh gak..Kami takleh nk gi keje.Polis takde takleh gak coz kami nak dapatkan bukti pun atas bantuan polis.Guru takde takkan lahirla sume pekerjaan yang ade tu kan.So,semua penting.Tapi,k la.Peguam ni de dua..................' Panjang kot die cakap.ana tak pasti yang penting kak anisa kata die point kat peguam je.Last2 kami berjaya menyelesaikan masalah pergaduhan o perbalahan antara ketiga-tiga team tu.




Then,petang ahad tu lak kami wat LDK. Kami kene wat sebuah pulau yang berkonsepkan 'Trully Fully Islamic World'. Time ni lagi best.Haha.ana kalo bab2 camni.Mulela.Memang asal ana bercakap je mesti depa kata, 'hah,da mula la tu nak mengarut'.huhu.Kami la akhir sekali. And hasil kumpulan kami adalah yang bertepatan dengan misi cfs iium 'tripple ICE' ( Integration Islamisation Internationalisation Comprehensive Excellence ). Ne taknye perkampungan orang asli kami bercampur ngan kawasan orang biase.tak kire pe pun.Pastu,walaupun islamic world,tapi kami masih sediakan tempat ibadah agama lain.satelit,airport,pelabuhan kapal, pulau kecik tok mall, lagi satu tambahan tok tanah perkuburan.Yang penting ana asyik gelak je.Ana nak de gunung.Pastu de tapak camping.de ke katanye tapak camping kat atas bukit.ne de orang wat kat puncak.waduh..pastu sekeliling gunung tu de taman.tengok lukisan cam bola pokemon lak.hahaha.Ana suh letak satelit,terdengar lak si haziq iskandar tu.pakat dok gelak lak.tapi ok what.kita nak berhubung ngan negara luar kan. Leh komersial kan pulau kita.sekurang-kurangnya bila mai pulau tu,kita akan rase nak datang lagi. Ape tah lagi,kami de banyak cara tok dapatkan sumber kewangan. siap de green house beb. dari chalet lak de kabel tok terus ke gunung.hahaha.leh wat flying folks terus..huhuhu. Da habis kak anisa berucap masing-masing tak tau nak bagi sape simpan.Last2 Hafiz kata 'takpelah,kalo aku tengok gunung aku teringat ko,kalo tengok..tu dan ini..' That's mean kami ni memang de cooperate.huhu.Khulasah, memang program ni best yang tersangat. sangat la sayang.gambar team ana wat pulau takde la. Hmm..ana rase sampai kat sini dulu la.Sok de klas..huhu.salamullahialaikum.

1 kata penuh gaya:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP