Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

30 September 2009

Home » » سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر

سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر

Subhanallah, subhanallah, subhanallah..

Alhamdulillah..syukur di atas nikmat Tuhan kerana masih mampu bernafas sehingga saat ini..

Dah lepas Ramadhan, Raya pun dah rasa..Exam pun dah lepas..

Memang seronok la raya hari tu..Ana start cuti revision week seminggu sebelum raya..balik kira2 11 September la..Then start exam 24 September..Revision week?? For the first time, ana study tok exam..huhu..sbb pe eh..sbb paper FIM ana failed time mid term lepas..Fuh..nk kata kecewa, mestila..tp nk wat cmne..masih baru lg..takpe2..hasil usaha, pada tanggal 27 September jam 10.15 ana hampir menitiskan air mata..memanjat kesyukuran kerana for the first time ana dapat jawab full paper tu..huhu..( btol tak btol, belakang kire..yg penting ana agak confident tok jwb )..Tu baru jawab soklan..tak tgk result lg..Bersyukur sangat2 sbb dipermudahkan..Lega la ape yg ana study betol2 tu masuk..sbb tu leh jawab kan, kan, kan..huhu..

Hmm..pulang ke desa pada hari Jumaat malam Sabtu (18 September )..bertolak tu pun agak tengah malam gak la..Tu pun tunggu family gi shopping..Hampir tertido tunggu depa..Ana tunggu kat umah je la..Tu pasal nk tertido..huhu..Ush..perjalanan yang selalunye 5jam je, kali ni 10 jam..2 kali ganda beb..sebab dr karak pun dah jem..gear 1, gear 2 jek..mane lebih2..time sahur tu, terpaksa la berhenti kat Stesen Minyak Petronas yang berdekatan..Sampai umah nenek dalam tengah hari camtu la..Ish2..penat seyh..Last2, esoknye blk umah semula..Petang raya tu la..Tu pun kene cepat2 sebab hujan mula turun..sementara masih hujan, lebih baik redah..Dah berhenti kang, tak balik exam plak ana..Dalam perjalanan blk tu, singgah sat kat Limau Kasturi..Umah mak cik..Pas Maghrib, terus jalan blk..Waktu blk tu, perjalanan hanya mengambil masa 4jam setengah..hebat2..berbeza sungguh dengan waktu pergi..Apa-apa pun, esok petangnye kami sekeluarga pulang beraya ke kampung belah abah lak..Tido sehari gak kat situ..Dan keesokan hari nye la ana pulang semula ke kampus..Dan bersedia tok exam..huhu..

Akhirnye hari ni ana mula bercuti semula sebelum bermula sem baru..

Hmm..kene cari hal la tok cuti ni..hmm nk wat pe eh..??

Whatever pun, harap2 masih diberi kesempatan dan dapat berjumpa room mate sume pas cuti nanti..

0 kata penuh gaya:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP