Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

06 Julai 2009

Home » , , » Ciri2 Lelaki Idaman Wanita

Ciri2 Lelaki Idaman Wanita



Fuh..sebenarnya cuak juga nak wat pasal ni..hihi..Tapi takpela..Atas permintaan sahabat ana yang jauh di perantauan..Ana tak yakin benda ni seratus betul tau..Cuma majoritinya la.. Wat sahabat2 semua..Agak2 de bende lain lg yang nak dipersoalkan atau tambah..Bolehla komen ek..Kalo tak komen maksudnye setuju seratus peratus..huhu..Ni rasenye sesuai la sape2 yang mmg ngah mencari atau baru nak mula dalam proses pencarian..Semoga antum mempersipkan diri antum dengan sebaiknya..


1. Bertanggungjawab


- itu sudah semestinya.tak mugkin de wanita yang tak mahukan point pertama ni.


- yang penting dia mesti de rasa tanggungjawab terhadap diri sendiri.ya..sebagai khalifah Allah, sebagai seorang muslim, sememangnya die mesti tahu bahawa ibu bapanya lebih penting.


- and sebagai seorang lelaki, mestilah memelihara maruah kaum hawa.ah, rasenye sume org tau.malas nk panjang lebar.


-lagi satu, kene la bersedia dari segi kewangan kan.kerja kene tetap..takkan nak makan maggi cam dak2 asrama..haha..


2. Berani/Gentleman


- Fuh..skang ni kadang2 de yang terlebih gentle sampai depan mak bapak pun slumber je bawak anak dara orang tu ke sana ke mari.ish3..yang terlalu segan pun de..sanggup diamkan aje rase sayang or suke kat somebody tu.Last2 melepas kat orang lain..Kesian...Sepatutnya kena la berani. Bila dah suke tu, lagi bagus jumpa mak ayah si gadis tu. Beranikan diri.Ala, bukan makan korang pun. Paling tidak telan korang je..hehehe..Itu kalo si gadis terlalu ikut adat..( ermm..de ke? ).tapi rasenye zaman sekarang ni si teruna akan meluahkan perasaan kpd si gadis n ble da on, baru jumpa parents.tapi pe salahnya kalo jumpa parent terus kan..


3. Berdikari and bertoleransi..


- Hmm..zaman skang ni ade kan anak lelaki yang terlalu bergantung pada mak and ayah lagi sedangkan dah de 2 orang anak..ish3..kesian si isteri..dapat suami yang manjanya terlampau n melampau..tapi kadang2 salah ibu bapa gak sebab tak sanggup berpisah ngan anak teruna die.esh..kalah daughter..


- Kadang-kadang penceraian berpunca dari salah faham je..tak faham tol. sepatutnya kene la ade toleransi..barula muncul kebahagiaan. Biasanya setiap percakapan pasangannya pasti akan menghiburkan hatinya, andai pasangannya bersedih, pasti die akan bersedih. Rasenye wanita ni terlalu setia. So, pasangannya perlulah membalas dengan kesetiaan juga.


4. Ambil berat, Penyayang and yang sewaktu dengannya


- sekeras-keras hati wanita ni, kalau dah de yang amik berat pasal die, alahai..konpem cair gak.. bukan susah pun. tapi jangan sampai die rasa rimas. Nahas la..Maunya die mengamuk, tak pasal2 cari lain.


5. Penampilan menarik


- kemas dan rapi je..pandai sesuaikan diri dengan sesuatu tempat.


bukan nye nak kene hensem..tapi sebenarnya, setiap orang mesti cari pasangan yang die terima seadanya kan. sebab tu kadang2 de yang bagi die hensem tapi hakikatnya bagi org lain tak. So, depends kehendak si gadis tu gak la kan. Kadang2 mata orang ni, cam ni. mata orang tu nampak camtu..ntah la..hihi.


So, rasenye ni saje yang mampu ana nukilkan.huhu.sejak bile ntah. Hmm..sesiapa yang sibuk tercari2 pasal ni, tu adalah tanda2 anda sedang menyukai, mencintai seseorang atau yang sewaktu dengannya..hihi..

5 kata penuh gaya:

syekhulislam 6 Julai 2009 8:15 PTG  

posting yng amat menarik...walaupun tak banyak, tpi sudah cukp kpde sorng laki tu utn memahami ati sorang wanita tu..

i.allah kami kaum laki,berikrar akan cbe jdi terbek, hehe..(X_X)

Tanpa Nama,  6 Julai 2009 11:33 PTG  

tapi paling utama kayaknya perhastian sama pacarnya deh

RIfai 6 Julai 2009 11:34 PTG  

tapi paling utama kayaknya perhastian sama pacarnya deh

ayaz_alhafiz_albayami,  11 Jun 2010 1:40 PG  

btul tu...
pacar2 xde yea...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP