Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

11 Februari 2011

Home » , » Chocolate Untuk yang Teristimewa

Chocolate Untuk yang Teristimewa

Fuh, quite lama juga tak buat apa-apa posting. Sangat cool. haha. Frust sebenarnya.lalala~  Biasanya frust orang makan banyak kan. So, saya ambil langkah buat coklat banyak2. Tapi saya tak makan pun.wahaha~ Sedikit berpantang di situ. [Before terpaksa menginap di bangunan yang penuh cadar putih. OMG]. Coklat ni saya buat sekali harung. Alang2 nak bawak untuk student-student UiTM Jengka.wah~ Tapi member2 den yang kat Jengka tu tak tau pun. :D



Selepas raya cina

Tetibe dapat tempahan lak dari member sempena birthday temannya. So, buat dalam keadaan rushing disebabkan minggu exam.lalala~



Daun-filling dengan hazelnut.
Rose merah jambu-filling dengan strawberry.
Rose coklat-no filling.
selepas di touch up
tak lupa juga untuk member-member bilik.wahaha.


Fuh, selesai satu kerja. Balik semata-mata nak penuhi permintaan beliau.haha. Penat tapi puas hati. Tetibe je mak cadangkan lepas grade ni, mengajar bahasa arab di rumah. Uih, zaman kerja dulu tidakla sampai bahasa arab yang den ajar. Kalau bahasa arab, confirm-confirm time meeting namo den yo la yang disobut. Adeh~ Kene fikir panjang dan panjang sangat. Bahasa arab ni berat kot nak ajar kalau tak mahir. Sebab bukan bahasa kita yang boleh kita sendiri nak pusing-pusing. Aigoo~ Think wisely. Mak cik pula suggest niaga kat masjid mano ntah. Lagi satu hal. huhu~ Tapi saya takleh duduk rumah tanpa hasil. Itu bukan saya. huwaaa~ Banyak benda nak kena decide cepat. Gi mana sih?

33 kata penuh gaya:

Eda 11 Februari 2011 10:18 PTG  

wuaaa....boleh tempah ni kalau gitu...dtg sini kompem ada cokelat...dapnye..huhu

Norhayati Rostam 11 Februari 2011 10:21 PTG  

@Eda
"Dtg sini kompem ada cokelat?"
Wah..selalu datang memang time tengah cerita pasal coklat ke.
fuh, bagus2.
Ni mesti peminat coklat tegar.
:D

Norhayati Rostam 12 Februari 2011 10:38 PTG  

@aNnE
Sedap kan?
Tapi saya lebih suka yang filling strawberry.
Sebab saya guna fruit paste yang diimport dari Itali.
So, memang rasa buah die la.
Biji2 dia tu.
Disebabkan ianya filling coklat, rasanya pun jadi masam2 manis.

DeCrewz 15 Februari 2011 4:03 PTG  

Ala.. Kita kan kawan dah lama, free jelah.. Mna janji aritu nak bagi coklat..ha3

Norhayati Rostam 15 Februari 2011 4:08 PTG  

@DeCrewz
Ooo..
yang tu macam gambar last tu boleh la.
hahaha.

decrewz 15 Februari 2011 4:31 PTG  

Erk.. Yang last tinggal 2 ketul jelah..hu3. Boleh la tu dari xde.. Cepat poskan..ha3

Norhayati Rostam 15 Februari 2011 4:35 PTG  

@decrewz
Uih, mana boleh.
Datang collect sendiri.
Kalau pos, lagi mahal pos dari coklat.
wahaha~
Kalau datang sendiri, Jai yang tanggung minyak.

decrewz 16 Februari 2011 12:54 PTG  

Bukan sikitlah, ini dah kira main kasar..kah3...

Norhayati Rostam 16 Februari 2011 12:59 PTG  

@decrewz
Haha.
sape yang start main kasar dulu?
apa lagi.
turun padang r.
:D

decrewz 16 Februari 2011 3:27 PTG  

Ha3.. Kat cni xde padang.. Longkang adalah.. Tukar ayat..
Turun longkang la.. :)

Norhayati Rostam 16 Februari 2011 3:31 PTG  

@decrewz
Hah?
Nak buek apo turun longkang?
Sampan pun tak muat nak lotak dalam tu.

Alris 16 Februari 2011 8:47 PTG  

Assalamualaikum ww,
Salam kenal ya. Saya dapat link kamu dari blog Jai.
Salam dari Jakarta,
ALRIS

CikSembang 19 Februari 2011 12:14 PG  

salam kenal yati
pandai buat coklat..dan pandai bhs arab.. 2 perkara yg sy nak buat juga one day..

Norhayati Rostam 19 Februari 2011 12:18 PG  

@CikSembang
Salam kenal juga.
Nak buat yang mana satu?
:D
Moga sukses.

ijam ismail 20 Februari 2011 12:04 PG  

yatii...ijam dtg nii..wah..cm sdp j coklat 2...
ermm..nyum3..

Norhayati Rostam 20 Februari 2011 12:10 PG  

@ijam ismail
Sedap kan.
Memang pun!
I like that strawberry paste.

mekar 20 Februari 2011 12:21 PG  

Salam Norhayati-
Wah, pandai buat coklat rupanya. bagus la boley buat bisnes :-) Semoga sukses!
Saya suka beli coklat sbb dok langkawi ni murah jer

Norhayati Rostam 20 Februari 2011 12:24 PG  

@mekar
Wslm wbt cik Mekar.
Hee~
Ada member nak tolong, boleh la.
Terima kasih!
Haah la.
Dok langkawi murah kan.
Jelesnye saya!!!

Mekar 25 Februari 2011 10:43 PTG  

Hari-hari kunyah coklat jer. Tetap tak muak sbb ianya sedap

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP