Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

05 Julai 2009

Home » , » Rupenye Kaum Hawa Ni Banyak Rahsianya..

Rupenye Kaum Hawa Ni Banyak Rahsianya..




Ana ni memang dari kalangan kaum hawa gak..tapi rahsia2 ni ana tak pasti sama ada sumenye (kaum hawa) macam ni ke tak..so,wat kaum adam.Beware..







  • Bagi mereka, love is cinta..cinta tu maksudnya kesetiaan, kejujuran, take care n kebahagiaan. ( rasenye sume org nk cmtu..diri sendiri je ntah ye ntah tidak..huhu )



  • Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. (de ke lelaki yang nak perempuan sayang separuh2 eh??)



  • Wanita mudah fall in luv ngan somebody yang amik berat n baik dengan dia..( kire senang tangkap cintan la ni kot.rasenye tak sume..kadang-kadang laki pun ye gak..hihi )



  • Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita..so,jgn senyum sesuke ati..karang de yang makan ati..huhu..



  • Mereka lebih suka moody tapi bila merajuk cepat je baiknya..tak macam lelaki.. (opps! de gak tau lelaki merajuk..lama gak nk baik )..sebab jiwa kaum hawa ni lembut macam softlan kot.and senang nak pujuk..kalau lelaki,agaknya sampai kering idea si wanita ni nak memujuknye ha..



  • Mereka suka lontarkan perasaan yang terpendam. Tak kisahla bengang ke, sedih ke, terkilan ke, geram ke, hepi ke, bahagia ke..biasanya melalui lukisan..hah..yang lukisan abstrak tu puncanye geram la tu..huhu..takdela..gurau je..tapi bagus gak cara tu..ne tau betul2 jadi abstrak..leh lekat kat dinding..kadang2 puisi..pergghh..jiwang beb..muzik pun de gak..ala,cam dekat radio tu..dok tepon la..ayatnye ' saya tujukan lagu ni buat...' chewah..eh,ni orang lain yang buat eh..bukan ana..huhu..contoh..and one more..tulisan tu besela..depa luah kat atas kertas..diari ke kan..haha..ana teringat lak dulu..ana ada adik angkat..perempuan eh..ni kes bengang ngan ana la ni agaknya..adik ana pun baik sangat..die tanya ana, "ko ngan sipolan sipolan ni ada pape ke?"..berduyun-duyun tanda istifham kat kepala ni..apsal lak mamat ni tanya soklan plek2.ana pun suh die straight to the point..upenye die terjumpa kertas yang kirenye ayat luahan perasaan sedih gak la.. si sipolan ni kata ana marah die.waduh..serba salah lak..ana rase die salah faham kot.sebab ana tak de lak tegur or marah die..tapi pastu ok je ngan die..huhu..



  • Kebanyakan kaum hawa sukakan pujian tetapi selalu nye tak tau camne nk terima..nk jawab pe pun tak tau..tapi rasenye sume wanita camtu..



  • Kaum Hawa ni gak kalo dah suke sesangat somebody ni, die takkan cari pe2 yang die tak suke..kire die terima seadanya la..Tapi tu la masalahnya,bila dah stop, patah hati lak..ish3.



  • Kalo depa cakap depa sedih, tapi takde air mata..jangan antum kata die tipu lak..biasanya depa akan menangis di dalam hati..Tapi, kalo kita betul2 kenal die, kite boleh rase pe yang die rase..betol tak?



Owh ya..pape yang tercatat ni tak semestinye bertepatan dengan ana and tak semestinya ape yang ana catatkan ni semuanya tak betul..Betol tau..So,fahami la hati dan jiwa wanita jika mahu memilikinya.Jangan menyesal di kemudian hari hanya punca salah faham..

0 kata penuh gaya:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP