Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

28 Mei 2010

Home » , » Resepi Perkahwinan Bahagia

Resepi Perkahwinan Bahagia


Assalamualaikum sahabat2 sekalian.
Baru tadi terjumpa artikel mengenai tajuk entri ni.Elok2 kaitan posting baru-baru ni.Ush, boleh tahan la.Sesuai untuk manusia zaman sekarang.Terutama sekali yang bercakap ni.wahaha.
Ok kawan2..semua dah bersedia dengan menu kita hari ni??
Jom kita tinjau bahan-bahannya dahulu:
1. 2kg penuh pegangan teguh kepada Tuhan ajaran agama.(WAJIB!)
2. 1kg rasa cinta dan kasih sayang yang sentiasa membara.
3. 1kg rasa kesyukuran dan ketaqwaan.Click Me~
4. 4cawan rasa tanggungjawab.
5. 3cawan daya penambat hati (daya tarikan termasuk penawar dan pelembut hati).
6. 2cawan penuh puji-pujian, kemesraan, dan gurau senda.
7. 2cawan pati kemanusiaan
8. 2cawan keyakinan diri masing-masing, dorongan dan sokongan.
9. 1cawan rasa kepuasan.
10.1cawan budi bahasa.
11.1cawan perasaan timbang rasa
12.1cawan tolak ansur dan toleransi atas segala kesilapan dan kelemahan2 pasangan.
13.2gelas ucapan terima kasih untuk disiram selalu.
14.1sukatan peruntukan kewangan yang mencukupi.
15.2orang anak kecil sekurang2nya
16.4cawan penuh pengucapan maafkan daku (penting nih!!Sesuai untuk org yg suka diet)
17.Secubit campur tangan mertua.Curahkan kerjasama yang perlu dan persediaan kerja berpasangan dan perkongsian.

Now, kita terjun ke Cara-cara membuatnya:
1. Korang adun semua bahan cermat2.Jangan lupa asingkan rasa cemburu, curiga, kritik marah,Click Me~ dan sakit hati.Tak elok untuk kesihatan.Kalau tercampur bahan-bahan yang patut dielakkan ni, ditakuti bakal ada yang terkena heart attack.Den tak bertanggungjawab.wawawawa.
2. Isikan dengan 'bunga-bunga cinta' Click Me~(wallamak..macam lagu misha omar pulak)yang segar-segar eh.tak mahu yang lapuk2 dan ketinggalan zaman.Ntah2 awal-awal je lama2..huh! takde ayat 'ala..zaman bercinta boleh lah'.NO,NO,NO.hah, dan panaskan dengan bara api kesetiaan dan kejujuran. (Ingat sonang pakai bara ni?)
3. Hiaskan dengan 2orang anak kecil dan boleh ditambahkan mengikut selera dan kemampuan diri masing-masing.Click Me~
(Jangan jadikan sikap dingin dan lidah berbisa sebagai bahan hidangan.Nanti jadi hambar, tawar, pahit, kelat, erm..apa lagi? segala jenis la yang sekutu dengannya. Hiaskan sekali dengan senyuman manisClick Me~ dengan penuh kasih sayang.)

p/s:
Selain dengan Allah, bercinta dengan suami sepanjang hayat boleh jugak. theeee ;p
Kalau lebih2 ramai lagi hiasan yang ke-3 tu lagi bahagia kot.wawawaClick Me~

4 kata penuh gaya:

AnWaRnAiM 29 Mei 2010 8:40 PTG  

resepi yg mnaik...slmat mengamalkn nya,,he3

ayaz_alhafiz,  30 Mei 2010 12:00 PG  

assalaamu'alaikum.
bagus resipi ni.

Norhayati Rostam 3 Jun 2010 12:04 PG  

Naim : menaik ke menarik?? hmmm
hafiss: waalaikumussalam wbt. bagus eh? amalkan lah.huhu

p/s:asifah jiddan..terlewat publish memandangkan ni minggu pertama kelas.

Norhayati Rostam 3 Jun 2010 12:05 PG  

Naim : menaik ke menarik?? hmmm
hafiss: waalaikumussalam wbt. bagus eh? amalkan lah.huhu

p/s:asifah jiddan..terlewat publish memandangkan ni minggu pertama kelas.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP