Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

24 Ogos 2009

Home » » Hari ni dah bape keping posting ana eh???

Hari ni dah bape keping posting ana eh???


Baru je dapat gambar bilik kitorang..
Eh, bukan bilik..penghuni bilik..
cantik gambonye..best la..Muke den setiap keping penuh senyuman..wakaka..
            
Click here to play the wink Bandoo Emoticon!
Sebab tu membe kata, ana ni suke senyum..tapi ntah la..maybe sebab time dorang tengok tu, ana memang nak senyum.
Lagipun, senyum tu kan sedekah..huhu.
Penah membe tegur, dee ngomong, ana tak sihat pun leh senyum n gelak2 lagi..
Ana ni pura2 ke hah?
Tak tau la orang fikir pe..Tapi yang penting, ana camtu sebab ana hepi..Lagipun takkan nak tunjuk sakit.. Ana tak suke, sebab akan de orang yang kata ana ni pura2 lak.. lagi sakit ati..
          
Click here to play the scream Bandoo Emoticon!
Eh, apsal cite pasal diri sendiri nih..
Hmm..bile cite pasal senyum..Membuatkan diri ana teringat kepada seorang insan..
Sahabat ana dari kecil..mule kenal time die mule belajar ngaji di rumah ana.Time tu ana baru 7tahun..
Lelaki tau..ana bukan leh pilih kawan time tu. Sebab ana tinggal di quarters, so penghuninye tak ramai cam taman.Kawan pempuan ana ade sorang je kat situ.
Nak2 lak, isteri2 pekerja kat situ terlebih bagus, kerana telah melahirkan zuriat di kalangan para pemimpin..huhu.
hero2 tol dorang..And no wonder la ana jadikan bola sepak sebagai hobi.Memang best la wa cakap lu..
Ana ingat da masuk form 1 n dok asrama, dah takde dah main bola sepak.Rupenye jadi gak.huhu..tapi tak lama tu, da tak main la kan..
Ada gak perasaan segan.huhu..( sejak bile eh??? ) 
Esh, tertukar topik lak..Insan yang ana sebut tu, memang seronok bile kawan ngan die..Die yang ajar ana main badminton..( salah satu hobi gak tu )
Time exam, memang lumba la..After kitorang dapat result, sebelum die balik umah, mesti singgah umah ana..and kami akan tunjukkan result kami yang agak cantik tu..
Kat skola takleh..sebab kami berbeza umur..So, sesi skola lain2 la kan..Family masing2 of course la rapat..Dah sesama jiran..Dia sangat suke senyum..Terlalu pemurah..Semua bende die ok..
Tapi tak lama tu, family die pindah ke tanah sendiri..Nak kata jauh, tak la sangat.Tapi, time raya baru nak nampak muke ana kat umah die..
Yang bestnye time raya mak die mesti sediakan something special tok ana..Nak tau pe?? roti canai..haha.
Takde la favourite sangat..tapi penah skali datang umah die tu, berebut2 ngan adik..terpaksa mengalah r..Ana suke sangat kalo nampak mak die..
Sebab antara jiran2 yang lain, mak die sorang je la yang leh rapat.
Hmm..sekarang ni, semuanya tinggal kenangan..
      
Click here to play the sad Bandoo Emoticon!
Pada 03 Jun 2008, mak ana khabar kan satu berita sedih..Agak sedih la..eh, tak2..memang sedih.. Nak tau pe jadi.. Dia telah ditimpa kemalangan semasa dalam perjalanan ke kolej. Dia tak dapat diselamatkan..Hish, amik masa gak tau ana nak pulih..Bukan sakit..tapi, kesedihan yang dialami.
Yang paling menyayat hati,n yang paling mengharukan hati ana ni, akhir tahun nye, mak dia pulak pulang ke rahmatullah.Disebabkan asma yang teruk..
Yang lebih menyedihkan, ana tak sempat ziarah.Lama gak ana tak jumpe even family slalu jumpe.Yela, memandangkan dok hostel, terima je la.
  
Click here to play the cry Bandoo Emoticon!
Tapi apa2 pun, kalian dalam ingatan..

p/s: Hmm..tu baru berlaku pada orang luar..

SaLaM MuHiBbAh
 
Click here to play the blowing a kiss Bandoo Emoticon!




Layari cepat.
Internet Explorer 8 terbaik utk Yahoo! automatik lancarkan 2 halaman kegemaran anda bila pelayar dibuka. Dapatkan IE8 di sini! (Percuma)

0 kata penuh gaya:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP