Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

20 Ogos 2009

Home » , » مسابقة عرض باور بوين

مسابقة عرض باور بوين

apa benda tu???
huhu..
tu la..pertandingan power point..
ana baru sahaja selesai menyertai musabaqah tu..
fuh..agak lega setelah tamat..even de sedikit kesedihan..huhu..
musabaqah tu disertai oleh level 1 dan 2 bahasa arab..macam2 kos de..ana pun tak tau yang mana satu.. yang penting musabaqah tadi mengajar kami sesuatu.. praktis paling penting.
majmuah ana dapat undian ke 4..3 yang terawal tadi da wat group ana kecut..fuh..mule la timbul rase kesal dalam hati ana..tak wat lagi advance..huhu..
pas semua dah present..mule la sesi tauzi'.. masing2 da cuak..ana pun tgk la muke ustaz ana je..ana nampak die senyum je n tunjuk tangan tanda bagus..
akhirnya majmuah ana dapat no 2..tu yg sedih tu..de sorg hakim tu dtg kat kami n tanye ana pasal ayat quran yang ana isi tu..upenye ustaz2 pk kami yg juara, upenye silap.terkandas sket sbb kami takallam tergagap maa..kreatif tu da ok da..ustaz tu pun tanye la kami ni kos pe..haha.agak segan di situ ye..kami jawab la 'kos bar'.ustaz tu terkejut.die kata 'lakin, limaza??'. ana hanya mampu tergelak je la..ana senyum org tak nampak pun sbb ana pakai mask..haha..ustaz kata mumkin kelemahan kami takallam.tu la pengajarannye..ustaz kata, ممارسة yang paling penting..pape bahasa pun, praktis la kuncinye..tol tak?? tapi..ana ni dalam kelas arab bknnya nk speaking arab pun..klas bi ok je..
hah, td ptg ana de speaking test..sonok r gak sbb english..wat role play lak tu.. cuba suh speaking arab..waduh..nk pk satu perkataan pun payah..nama je amik BAR.english ana takde la fluent sgt tp kalo nk dibanding ngn arab tu ha..tp kalo terjemah satu2 arab lg ok dr bi..hmm..cmne tu eh..tp cmtu la..speaking tu la yg kene improve lg..tapi, pape pun..' di mana ada kemahuan, di situ ada jalan'

0 kata penuh gaya:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP