Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

25 Jun 2010

Home » » Kena tinggal lagi

Kena tinggal lagi

Assalamualaikum sahabat2 sekalian.Sihat?? Moga sihat hendaknya ye.Kenapa title tu camtu eh? Sebab baru tadi cik cahayamylife kol mak and bising sangat2.Pelik gak.Sejak bila la rumah kuberubah menjadi highway.Rupanya mak dan adik dah sampai di Tol Jalan Duta. Naik kereta pak cik.Pergi mana? Balik Kelantan!! Huwaa..Every year I kena tinggal u. Setahun sekali tapi jumpa Tok Ayah bbrape tahun sekali.Huhuhu. Tiap kali family balik Kelantan konpem kawe tgh exam or class.Sodih bonar neh. Mula la menyesal tak cakap dengan mak semalam yang class untuk Sabtu pagi esok dah cancel.Sebenarnya kawe ni antara dua nak balik ke dok minggu ni.Memang minggu ni patotnya balik rumah, tetapi bila memikirkan date due assignment tinggal beberapa minggu je lagi, tu yang jadi berbolak balik tu.Then, tetibe rasa beruntungnya tak tahu pasal tu semalam.Kalau tak, sempat lagi balik tadi dan kesannya kerja kuterbengkalai.Oh My Lord! So, alhamdulillah semuanya berjalan baik tapi tadi kena gelak ngn mak, my uncle and aunt.Pasalnya kena tinggal lagi.Adeh..nak balik sendiri time cuti, bahaya meh.


Inilah kampungku yang semakin membangun [Gua Musang]

Zaman dulu:kami tunggu keretapi yang akan bawa kami sehingga di hadapan rumah mek.

p/s:

1.Mesti ramai yang baru tahu cik cahayamylife ni asal dari Kelantan.(Tapi darah jawa tu ada eh.hee~)
2.Hmm..esok budak2 Uia ni nak gi konsert amal Al-Quds di KUIS tu.Ni pun cahaya tolak.Sebab banyak sangat masa kat konsert tu nanti.Kawan2 yang pergi tu hati2 yer..

15 kata penuh gaya:

juMa 25 Jun 2010 9:54 PTG  

Boley ckp jawa x?huhu..saya jawa.

Norhayati Rostam 25 Jun 2010 11:30 PTG  

sikit2 je.sebab environment nye banyak jowo.hee

mama zharfan 26 Jun 2010 2:59 PTG  

salam ziarah..me jln2 cni :) nice blog..
have a happy weekend!!

can ili be akmal? 27 Jun 2010 9:46 PG  

alololo..kesian dia..owh ada darah jawa ya.saya nepal jawa.heheh.tapi bahasa nepal dan jawa langsng xreti cakap

Tokabaut 27 Jun 2010 4:54 PTG  

xpenah g Gua Musang...penah masuk Guar Dot Com jer...so, xtau apa yg ada di sana...hehe

dunspeak♥ 28 Jun 2010 8:22 PTG  

ololoolooo ciannye kena tinggal..hehehe..kawe ore klate jugok nieh..hehe

Norhayati Rostam 28 Jun 2010 9:58 PTG  

toka: biasanya kalau gi kb, mesti lalu gua musang.jom la pi sane.
dunspeak: ye ke? alik mano tu?

Ahmad Nordinie 29 Jun 2010 3:54 PG  

oo..
kelantan ek..?
xpenah sampai situ walaupun skali..
teringin nak g sana..
huhu

Norhayati Rostam 29 Jun 2010 11:28 PG  

jom2.nanti syafee wat bekwoh, kita gi la..wawawa

can ili be akmal? 29 Jun 2010 2:02 PTG  

tu la.moyang belah mak jawa.moyang belah bapak nepal.dua2 moyang saya tak pernah jumpa.dengar kata kampung kat nepal tu dekat dengan gunung everest.payah sikit la nak pegi.saya dok dalam tempat ber aircond satu hari pon dah demam esoknya.huhu

Norhayati Rostam 29 Jun 2010 4:00 PTG  

@ili
yeke..fuyyo..kalau buat salah silah keluarga, memang best tu.
p/s:dulu kelas takde air cond ke?

snowy 29 Jun 2010 4:40 PTG  

gua musang membawa seribu 1 misteri. ..sejarah mereka mengorek 7 terowong daripada bukit untuk laluan keretapi tanah melayu...pengorbanan mereka semmmgnya perlu dihargai oleh generasi masa kini dan masa depan.jangan biarkan sejarah tenggelam selama lamanya.

Norhayati Rostam 29 Jun 2010 4:53 PTG  

@snowy
saya pun ada kenangan gak.naik ketapi pi beli stok kedai kat bandar.pastu balik terkejar-kejar takut terlepas ketapi.adoih.kenangan menjadi peruncit.wakaka

Norhayati Rostam 29 Jun 2010 5:30 PTG  

@ili: adeh.salasilah bukan salah.wakaka.mcm sejarah form 1 lak wat family tree

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP