Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

09 Januari 2011

Home » , , » Pameran Coklat 2011

Pameran Coklat 2011

Sesiapa yang dah pergi, bagus.
Yang belum, jom serbu ramai-ramai hari ni.
Berita mengenai pameran ni saya dapat daripada berita arab on9. Apa lagi kalau bukan BERNAMA. 
Bermula pada hari Jumaat hingga Ahad (7,8,9 Jan 2011). Ya, aku tidak pergi ke pameran pengantin di Ampang Point sebab aku cuma incharge yang patut je. Aku bukan b2b. hee~ Memula macam takut nak percaya. Almaklumlah, aku bukan pakar sangat bahasa arab ni. Takut salah faham kang, naya aku. Tapi aku tetap mencuba pergi ke Mid Valley semalam bersama seorang teman aku. Dah r mencari-cari seluruh tempat kat Mid Valley tu, tak terjumpa. Rupanya ada di tapak pameran kat tingkat atas sekali.
Dah sampai pintu masuk pameran tu, Wahh! Excited gilo den. Bukanlah peminat coklat ekstrem. Tapi sebab tujuan pergi tu nak beli mould dan coklat bahan. Namun, kecewa juga la sebab semuanya jual coklat yang dah siap. Tak mahu! Jalan-jalan lagi, ternampak satu booth yang memang pengeluar boxes and bags. Wah..Memilih2 dan memilih. Adeh~ Rasa macam nak semua je. Last2 sekali, aku ambil yang paling simple. Sebab aku ingat, aku nak hias sendiri kotak2 tu.

Harga kotak untuk 4x4 = RM3.50.
Harga kotak untuk 5x5 = RM3.50.
Cavities dikira satu cavity RM0.05. So, aku beli semalam:
untuk 4x4 = RM0.85
untuk 5x5 = RM1.25.
So, total untuk kedai tu sahaja, RM9.00. Siap dapat pen dua batang lagi.Hee~ Aku suka betul kalau beli kat pameran tak sampai RM10. Kedai company di Seri Petaling. Kalau korang nak nombor dorang, aku cadangkan korang berhubung dengan Max. hee~
Kenapa aku beli kotak? Dan bukan coklat?
Sebab aku suka buat coklat sendiri. Lebih-lebih lagi dark chocolate. Dark Chocolate elok untuk kita tetapi takleh nak buat warna-warni yang macam korang selalu tengok tu.
Tapi di samping tu, aku pun beli kek coklat moist. Sangat sedap. Beli 2, percuma 1. Sekotak berharga RM9.50. Meaning sekotak dalam RM6.33 sen.
Banyak yang boleh dijimatkan kan?

p/s:Bila fikir balik, dah lama tak buat kek coklat moist ni, jadi lupa terus cara-caranya. Adeh~
p/s 2:Kecewa sebab ingat nak beli coklat compund dengan pewarna sebab stok kat rumah dah nak habis tapi takde yang jual. Semuanya yang dah siap. :(

19 kata penuh gaya:

Norhayati Rostam 9 Januari 2011 1:03 PTG  

@Eda
Betul3.
Sangat sedap!
Cuba lah pergi.
Still running lagi exhibition tu.

deCrewz 10 Januari 2011 9:06 PTG  

Cik yati, blanja coklat...ngeeee..

Norhayati Rostam 11 Januari 2011 12:13 PG  

@deCrewz
Wah!
Jai pun suka coklat?
Boleh2.
Tapi Jai kene datang amik kat rumah la.
hee~

sufygirl 12 Januari 2011 10:04 PTG  

slm,

nak pergi mid-valley hari 2 tp xjadi.
SGT SUKA coklat..:D

masa convest (convocation fiesta) bulan 10 hari tu jadi komiti choc fair, 4hari plak 2..penat2..
tapi yg bestnya hari last bday akak, pastu banyak dpt hadiah coklat, hehe..^_^

Norhayati Rostam 13 Januari 2011 5:43 PTG  

@sufygirl
Yeke.
Takpe2.
Nanti kalau Yati buat coklat lebih, Yati pass ke akak sikit yer.
:D

sufygirl 13 Januari 2011 9:41 PTG  

Nak3! (excitedny..xcover langsung..:P )
Akak suka dark choc..^_^,

Norhayati Rostam 13 Januari 2011 10:44 PTG  

@sufygirl
Hee~
Sama la!
Suka lagi buat dark choc dari white choc or milk.
Dark choc ni rasa macam asli sikit.
hee~
Cuma kelemahan dia tu la.
Takleh warna-warni.
huhu.
InsyaAllah kalau ada rezeki akak, dapatlah dark choc ye.
:D

deCrewz 14 Januari 2011 5:28 PG  

Huh.. Jai datang menuntut janji yati.. Mna coklat, Jai nak datang amek ni..

Norhayati Rostam 14 Januari 2011 11:15 PTG  

@deCrewz
Ish, ada ke.
Blog ni mana reti buat coklat.
Nak coklat kena datang rumah la.

deCrewz 16 Januari 2011 5:54 PG  

@Norhayati Rostam
Ok.. Blh.. Ckp je kat mna, jai tuntut datang ambik kat umah...

Norhayati Rostam 16 Januari 2011 8:08 PG  

@deCrewz
Takkan sekarang kot?
Kalau sekarang, berbayar la Jai.
Nak free, time besday Jai nanti.

deCrewz 19 Januari 2011 2:46 PTG  

Boleh2.. Besday Jai 23 Feb,, Jai tunggu tau...

Norhayati Rostam 19 Januari 2011 2:49 PTG  

@deCrewz
Huhu.
Ngam2 Yati last paper untuk final.
Esoknya tu boleh la kot.
Tapi dengan syarat Jai kene promote kat blog Jai.
hee~

sissyira 26 Januari 2011 9:05 PG  

salam

syira amat suka cokelat...jauhnya nak p =)


ziarah rakan yang saya follow =)

Tanpa Nama,  13 Oktober 2011 12:22 PG  

hi, boleh x bagi details pengeluar chocolate box tuh..terima kasih

Tanpa Nama,  27 Februari 2012 9:41 PG  

salam... nk mintak tlg bg detail pegeluar choc. box tuh..tlg emailkan ke noorazura26@yahoo.com.my

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP