Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

19 November 2010

Home » , » Jemputan Walimatul Urus

Jemputan Walimatul Urus

Isi dalam-Kg Serian, Bt 11 [tempat asalku]
Muka depan
Assalamualaikum semua kawan2. Amacam? Simple kan. Kalau tak nampak tulisan kat atas tu, sila klik untuk pembesaran. Kad jemputan nak beli yang mahal2 buat apa. Last2nya orang buang jugak. Lainlah kalau dah memang prepare high budget punyo. Takde masalah. Korang nak sponsor den pi haji pun takpo laie. Hah, aku lupe nak ucapkan salam eid-al adha. Okey, berbalik kepada kad jemputan di atas. Tujuan aku siarkan ni bukan sebab aku nak jemput korang datang majlis wedding aku. Ni bukan aku punya. Ulang sekali lagi. BUKAN CAHAYA PUNYA. Terima kasih.haha. Siapa-siapa tertipu tu terima kasih la ye. Okey2, kad jemputan ini aku terima semalam. Siapa yang kahwin? Actually aku pun terkejut giler. Beliau mendahului aku nampaknya. Nama beliau Kamariah. Teman sepermainan aku semasa aku masih menetap di negeri kelahiran aku, Kelantan, Gua Musang. Beliau sebaya dengan aku cuma aku lahir awal sikit dari beliau. Tapi memang lepas duduk Klang pun kami masih berkawan rapat. Namun setelah masing2 bersekolah jauh. Terus langsung susah nak jumpa. Tiap kali balik raya pun memang langsung tak nampak batang hidung dia. Maybe dia balik rumah mak kandung beliau agaknya. Beliau ini saudara aku sendiri. Tapi angkat je la. Beliau anak angkat kepada adik bongsu nenek aku. Faham? Kiranya pangkat mak cik la. Tapi Kelantan mana ada macam jawa. [Even aku suka pangkat2 jawa nih.Pening~haha]. Tup2 balik raya haji kali ni, dapat kad jemputan pulak. Kad jemputan di atas adalah edisi jimat. Macam yang aku cakapla, cantik2, last nya ke tong sampah. Tapi aku tak kisah.haha. Kertas yang dah siap di print, dan tinggal tulis maklumat yang perlu di tempat kosong. Lagipun saudara-mara and jiran-jiran terdekat je yang dijemput. So, sebelum bertolak pulang ke KL, aku dan family aku terus menziarahi keluarga beliau kerana itu satu kewajipan bagi kami. Aku pun apa lagi, serbu la bilik pengantin. Bersusun kotak hantaran, bunga manggar, perabot orait dah. Mak aku cakap, tumbang seekor lembu nanti. Memandangkan kendurinya Jumaat ni bersamaan 26 November 2010, tokleh la kawe gi bekwoh tu. Apa-apa pun, barakallahu lakuma wabaraka alaikuma wajamaa' bainakuma fi khoir.

p/s:Lepas ni turn siapa?

4 kata penuh gaya:

Bijen M. 19 November 2010 9:36 PG  

Eh.
Ni pun consume paper.
Patutnya kertas A4 tu kerat empat print sendiri dekat rumah.
Ha ha ha ha.
Bapak jimat.

Norhayati Rostam 19 November 2010 9:55 PG  

@Bijen M.
Haha.orait r tu.
Takdela jimat mana.
Cuma dari segi kad jemputan je dia jimat.
Yang lain semua tempah.
Hah, cikgu boleh la praktis kad jemputan macam ni.
Janganlah kertas A4 tu dikerat 4 lagi dah.
Nak kata poskad, takde gaya pun.

ayaz_alhafiz_albayami,  21 November 2010 12:34 PTG  

salam
ok laa 2.
simple.tercapai maksud.klu x buat nnti bmbg org lupa pulak.
lpas ni turn cahaya laa pulak kan.
amiin. mg Allah mudahkan jodoh cahaya.
dikurnia suami soleh lg bertaqwa lagi da'e.
wassalam

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP