Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

18 Mac 2011

Home » , , » Koleksi:Mahu Sentiasa Perawan dan Dara

Koleksi:Mahu Sentiasa Perawan dan Dara

Ada sesiapa yang mahu sentiasa perawan dan masih dara jelita gitu? Hands up! No one yang tak mahu kan. Ini khas buat golongan wanita yang sudah berumah tangga. Baru mahupun lama. Yang belum pun, boleh juga baca, untuk akan datang. Pasal aku pun belum kahwin. Sebab bila ditanya, "nak kahwin tak?" For sure, semua nak. But, siapa yang menggeleng, memang orang yang paling rugi.hee~ Except ajal u tiba dulu, no excuse ok. Me too! Apa-apa pun, tadi time blogwalking, terjumpa satu tips yang aku pernah amalkan but aku tak tahu khasiatnya. [Teruk betul!] So, credit to resipirahsiaku.com


Petua dari Dr Fatimah Az-Zahra.
Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abkaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.

('Abkaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.


Caranya:

Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga. 





Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38: 

(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,

(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),

(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

4 kata penuh gaya:

Sekamar Rindu 20 Mac 2011 1:11 PTG  

salam..

redha saja.apa juga yg ditentukan Allah..

gadis lembut,  4 Jun 2012 7:50 PTG  

untuk gadis ada tak?

Tanpa Nama,  9 Jun 2012 11:11 PG  

Kalau baca maknanya je x blh ker?

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP