Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

29 Mac 2011

Home » » [Update] Maklumat Kemasukan Pelajar Degree ke IIUM

[Update] Maklumat Kemasukan Pelajar Degree ke IIUM

Baru je dapat info. TQ.
Fuh!! Lama gilo den tak update. Bukan sengaja tetapi kekangan masa. Asyik outstation, kursus sana, kursus sini.wahaha. Bajet busy. Kalah perdana menteri. Nak jugak update blog ni, so saya kasi letak tentang flow registration Sem 1 11/12 session.

Flow To Get Registration at Kuliyyah IIUM (Sem 1-11/12 session)

Clear PASS and resit pass Only in Sem 2 2010/2011
1) 22/4/2011(Fridayat 3pm-issuance of Offer Letter on the link http://itdportal.iiu.edu.my/anr/editbio08_fin/
2) 5/7/2011-6/7/2011 (Tuesday&Wednesday) 24 hours-pre-registration http://prereg.iiu.edu.my/cfsreg/
3) 22/4-6/9/2011-payment of entrance fees,
   a)RM310 at bank counter, refer to http://epayment.iium.edu.my/
   b)keep slip number
4) 6/9/2011- Mahallah registration
5) 6/9/2011-Taaruf Gombak
6) 12/9/2011- Lectures begin.


For further info, kindly refer to A&R website,  www.iium.edu.my/anr or http://www.iium.edu.my/anr/students/prospective/ex-cfs


So, kepada sesiapa yang bakal menjejakkan kaki ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia sebagai pelajar ijazah, sila ambil perhatian.
Terima kasih :D

6 kata penuh gaya:

Tanpa Nama,  13 April 2011 3:30 PTG  

xdapat pos nak masuk.. knape??

Norhayati Rostam 13 April 2011 4:45 PTG  

@Tanpa Nama
Alamak, yeke? Masalahnya saya pun sama terkandas ni.haha.
I'll update the latest soon.
huhu

C A A H 25 Mei 2011 11:01 PG  

salam.
jadi betul la pre-reg utk sem 1 11/12, start pada 5&6 Julai? Bukan 25&26 Mei kan?

Norhayati Rostam 25 Mei 2011 11:51 PG  

@C A A H
Huhu.
Seperti yang tertera di dalam jadual, begitu la gamaknya.

Tanpa Nama,  23 Mac 2012 2:36 PG  

salam..saya nak tnya saya lepasan diploma uitm..ada peluang tak nak masuk degree di uia?patut kah saya pilih uia pada kelapan2 pilihan???

Nurul Wahida Amri 6 April 2012 11:18 PTG  

@Tanpa Nama
Boleh saje tiada masalah.
Tapi dinasihatkan bersedia dengan skills bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP