Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

15 Mac 2011

Home » , , » BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


Sebenarnya dah berpuluh kali aku nak join segmen-segmen yang Abang Ben buat nih tapi asyik tak dan je. Almaklumlah, semua segmen terhangat. So, kene express macam bas Transnasional tu. Aku tak berapa nak express la time tu aku tengah belajar lagi. Sekarang sudah ada waktu percuma [free le tu], ambil kesempatan. Lagipun senang jek. Cuma terkantoi sudah la identiti aku.haha. Selalunya aku ngaku aku orang Selangor. Kali ni tidak lagi. lalala~ [Confirm satgi kena bedal]

Latar belakang
Aku lahir kat atas papan, dikelilingi kain. Aku rasa time tu kat rumah tu takde peti ais lagi. So, confirm aku tak lahir depan peti ais. Dalam rumah kedai depan Perhentian Keretapi Kampung Sungai Serian, Gua Musang, Kelantan. So, aku tak pernah kisah pun tido kalau bunyi-bunyi siren ketapi ni. Pasal belum lahir lagi aku dah selalu dengar. Cuma member2 yang aku bawak balik je la dorang takleh tido. Almaklumlah, ekspres banyak sangat. Kejap2 ada. Ada berani nak pi? Jom.

Profesion
Baru habis belajar bahasa arab yang mudah yang sampai sekarang masih tak faham-faham benda yang mudah tu dan bakal menyambung pengajian ke peringkat ijazah pula bulan 9 ni. InsyaAllah kalau benda mudah tu aku leh aplikasikan dengan baik dalam exam yang lalu. Esh, camne la nak faham Al-Quran kalau cenggini.

Blog favourite
Favourite eh? Blog Nota Siku, Haruman Mawar, Eqbalzack, Decrewz dan Ar-rifke.
Fuh, banyaknya.
Err..skang ni dah kurang gi mana-mana blog pasal sibuk kerja pulak. huhu. Sebab tu dah dipesan, Ingat Lima Perkara Sebelum Lima Perkara. Tapi sekarang still pergi blog mereka plus Mymijie, Krolezone, Sekamar Rindu dan beberapa lagi blog yang bermanfaat.

Blog yang tak suka masuk
Erm..mana-mana blog la yang tak suka kat aku. haha. Ada ke blog tak suka orang.haha.
Normally orang tak suka blog yang loading lama. Aku pun sama la pasal aku pun orang yang masih normal. :D
Tak minat blog yang penuh dengan widget.
Pusing-pusing kepalo den ni ha. Tok pehe hok mano so entri iyo.
haha.

Impian terhadap blog
Semestinya meningkatkan lagi SEO.
Aku telah mengabaikan SEO sepanjang menceburi bidang lakonan blogging ini.
PR pun baru 1. Naik 2 pun dah cantik dah. Cuma aku rasa PR tu naik 1 pasal search engine jumpa pasal karnival and pameran pengantin kat blog aku ni tinggi sangat.
Alexa lak baru 998,980. Jauh tu nak capai 1k. Aiyyoo..!

8 kata penuh gaya:

Fatin Sakura 17 Mac 2011 11:51 PTG  

salam perkenalan , sayo pon oghe kelate jgop ^_^

Norhayati Rostam 18 Mac 2011 12:16 PG  

@Fatin Sakura
Salam perkenalan jugop.
wah, maghi doh ore klate nyo.
sain la kitonyo.
haha.
Adeh~
bunyi siam dah ni.
haha.

Kei Seichi 18 Mac 2011 9:59 PG  

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

Norhayati Rostam 18 Mac 2011 10:10 PG  

@Kei Seichi
Salam perkenalan juga.
Saya terjah ke blog kamu pula nanti.

pRiNCe 25 Mac 2011 10:31 PG  

selamat berkenlan...:)
prince blogger kl...
jom jadi member nak?
:)

Norhayati Rostam 27 Mac 2011 12:27 PG  

Selamat berkenalan :)
Sentiasa bersedia
:D

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP