Selamat Datang ke ruangan informasi cahayamylife.com! Semoga bermanfaat untuk semua~

11 Disember 2010

Home » , » 2011 UIAM cuti panjang beb!

2011 UIAM cuti panjang beb!

Hah, lihatlah betapanya tajuk.Betapa apa pun tak pasti. Yang penting ini memberi kejutan yang teramatlah sangat kepada kami barisan para pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Sebagaimana yang telah anda dapat lihat dengan tajuk entri ini di atas, dapatlah saya katakan bahawa tahniah dan takziah kepada kita.wahaha~
Memula tahu ni dari cik Ainaa Nadiah dari UIA PJ.Beliau sahabat rapat saya semenjak sekolah rendah lagi. Beliau lihat di portal.Ingatkan untuk students Kuantan sahaja.Tapi dengan yakinnya lagi, saya telah mendapat maklumat dari bro Kaizen yang juga sahabat bro Andyhowtt. Dan terus membawa den menjadi lebih ta'kid bila ke blog bro Ihsan.

Nak tengok?

dua-dua ni saya screenshot di sini.

Hah, anda nampak tak kotak merah tu? Time memula register sem 1 untuk sesi 2010/2011 di CFS, saya terus download takwim Gombak punya. Untuk refer tarikh agar senang nak plan apa yang perlu dilakukan pada waktu cuti. Tapi tak sangka lak takwim untuk 2011/2012 jadi macam ni. Lihat pada REGISTRATION OF NEW STUDENTS (Ex-IIUM Centre for Foundation Studies).
Macam mana tarikh cuti vacation tu habis bulan 7, tup2 register bulan 9. Adoih~
Tambah lagi sebulan la beb. Habislah~ Masaklah den kat rumah nanti.
Memang honeymoon betul la jawabnya.
Okey2, bagi pendapat saya. Takwim yang telah ditetapkan ini ada pro n cons nye.Biasalah.Semua benda macam tu. 
Dari segi:-
positifnya: Dapat menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap ibadah.
Maknanya, UIAM menyediakan ruang untuk kita agar dapat meluangkan masa untuk beribadah sepanjang Ramadhan.hee~
*dan juga keluarga *wink2
negatifnya: Ramai yang kata boring.
Budak-budak memang alamatnya mula sem baru dengan otak yang kosong la.Aduhai~
Lebih-lebih lagi kos Econs. Selamatla formula anda semua tu ye. :D

p/s: So, beringat-ingatlah wahai para penuntut sekalian.
Jangan nak honeymoon lelebih la kan.hee~

10 kata penuh gaya:

.hana. 11 Disember 2010 10:44 PTG  

hehe honeymoon lelebih pun x elok gak kan ish3~
yg penting ikhlaskan niat utk belajar, insya Allah akan kekal ilmu di dada :)

Hana Kirana 12 Disember 2010 11:59 PG  

kalau betul honeymoon panjang.. apalagi standby cari part time lah

Norhayati Rostam 12 Disember 2010 12:47 PTG  

@Hana Kirana
hee~
either time tu memang betul2 honeymoon, or just duduk rumah jadi isteri sepenuh masa.
haha.
berangan sudeh~

Norhayati Rostam 12 Disember 2010 10:28 PTG  

@perindu_خلافة
Anda cuba la buka link tu.
Lagipun dia dah buat information di portal kita.
Tapi saya tak jumpa plak.
hee~

anispauzi,  13 Disember 2010 12:05 PG  

assalamualaikum..jadi..betul lah news yang saya dapat beberapa hari lepas dari seorang sister ni..lamanya cuti..tak best la plak rasa..kalau kejap,kejap sangat..kalau lama,lama sangat..takpe la..there must be a reason behind this..mesti ada hikmahnya..

Norhayati Rostam 13 Disember 2010 12:46 PTG  

@anispauzi
Waalaikumussalam wbt.
Yup.
There's a reason.
Lagipun ngam2 pas raya.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP